top of page
Joulumurha

JOULUMURHA

Hou, hou, hou, oikein hyvää ja verenpunaista joulua kaikille!

2,5-3 h |

15-28 |

Suomi

Murhamysteerissä käytetään korttimekaniikkaa

Roolihahmot

Jokainen vieras saa oman roolihahmonsa

Sisältää väkivaltaa

Pelissä on mahdollista eliminoida muita vieraita

Kortillinen Murhamysteeri, jossa vierailla roolihahmot, mahdollista väkivaltaa

Jouluaatto Pukkineen ja lahjoineen on jokaiselle itsestäänselvyys. Punanuttuinen karvanaama sujahtaa piipusta alas, jättää lahjat kuusen juurelle ja poistuu hohottaen paikalta. Sama toistuu seuraavana vuonna ja taas seuraavana ja niin edelleen. Mutta mitä tapahtuu, kun aattoon on enää päivä aikaa ja Pukki on kadonnut kuin maan nielemänä?

Tänä vuonna lapsuus loppuu ja Joulupukin todelliset salaisuudet paljastuvat. Unohda kaikki mitä olet aikaisemmin luullut tietäväsi, sillä tänä jouluna reen jäljet johtavat syvälle Bengalin viidakkoon. Kuka murhasi Joulupukin ja kuka hänet korvaa jatkossa? Hulvaton sesonkituote vedetty Tuoni Studioiden perinteiseen tyyliin täysin överiksi.

 • Jokainen vieras saa oman roolihahmon etukäteen toimitettuna sähköisesti

 • Tuoni Studioiden isäntä ohjeistaa vieraat toimintaan sekä ohjelmassa käytettäviin sääntöihin

 • Vieraille jaetaan nimikyltit, tulostetut hahmolaput sekä ohjelmassa käytettävät kortit ja esineet illan aluksi

 • Ohjelmassa on mahdollista tapella tai eliminoida muita roolihahmoja

 • Ohjelman kesto on noin 2,5-3 h riippuen vierasmäärästä sekä mahdollisesta ruokailusta

 • Ohjelma on tällä hetkellä saatavissa vain suomeksi

 

ROOLIHAHMOT

Vieraskattaus pitää sisällään luonnollisesti runsaasti Joulumaan asukkaita, kuten Joulumuori ja tonttuja ay-liikkeineen. Lisäksi paikalla on arvovieraita YK:sta, Meksikosta ja aina Bengalin viidakosta saakka: diplomaatteja, showpainijoita, merimiehiä, kääpiövaltion kuningas alamaisineen ja huhujen mukaan myös legendaarinen Vaeltava Aave.

 

PUKEUTUMINEN

Joulumaahan voi pukeutua teeman mukaan iloiseen punaiseen. Roolihahmon mukaan myös tonttulakki, trenssitakki, jakkupuku tai jopa meksikolainen painimaski saattavat sopia iltaan. Joulu on yllätysten aikaa!

Teeman mukainen pukeutuminen elävöittää Murhamysteeriä ja on ehdottoman suositeltavaa. Roolihahmoista saa tarkempia pukeutumisvinkkejä ja hahmoille ominaisia piirteitä tulevaan ohjelmaan. Pukeutuminen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys osallistumiseen, vaan riittää, että tuntee olonsa kotoisaksi valitsemassaan asussa. Vaatekaapista löytyvä puvustus on varmasti riittävä, ellei halua tehdä hankintoja pukuvuokraamoista, kirpputoreilta tai naamiaisasustekaupoista.

OHJELMAAN LIITTYVÄT REKVISIITAT

Murhamysteerissä hyödynnetään erilaisia kortteja (kyvyt, salaisuudet, juorut, esineet) apuvälineinä ja ratkaisun avaimina. Näiden käyttö selvitetään perinpohjaisesti illan aluksi, ja tarvittaessa isäntä opastaa käytössä koko illan ajan. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että ratkaisu on harvemmin yhden ainoan kortin takana, vaan sitä varten joutuu yhdistämään niin korteista kuin hahmoiltakin saatavaa tietoa. Kaikki ohjelmaan olennaisesti liittyvät esineet annetaan vieraille illan aluksi, eikä mitään hahmoissa mainittuja esineitä tai aseita tarvitse ottaa mukaan.

 

TILA JA TEKNIIKKA

 

Juhlatilassa on hyvä olla tilaa liikkumiseen ja riittävästi istumapaikkoja mahdollista ruokailua varten. Tila voi olla ravintolan kabinetti, saunatila tai vaikkapa tunnelmallinen mökki. Ei tarvetta esitystekniikalle tai puheäänentoistolle.

LISÄTIETOJA JA VINKKEJÄ OSALLISTUMISEEN

 • Osallistuminen ei vaadi näyttelijänlahjoja tai vuorosanojen opettelua, eikä ketään pakoteta esiintymään mukavuusalueensa ulkopuolella. Heittäytymällä tarinaan ja omaan roolihahmoonsa saa kuitenkin ohjelmasta eniten irti.

 • Suosittelemme ottamaan mukaan lukulasit, mikäli tarvitsee niitä tekstin lukemiseen.

 • Murhamysteereissä tiedonjako ja yhteistyö ovat avaimia onnistumiseen, ja suosittelemme etsimään vieraiden joukosta ne hahmot, joiden kanssa voi liittoutua tai joilta voi saada hyödyllistä tietoa.

 • Jokaisella hahmolla on oma agendansa, joten ihan kaikkiin ei kannata luottaa sokeasti.

 • Paikalla olevalta isännältä voi aina kysyä lisää vinkkejä, että miten pääsee etenemään tarinassa, hahmon tavoitteissa tai murhan ratkaisussa.

INFOT JA TARJOUSPYYNTÖ YKSITYISTILAISUUTEEN

KÄSIKIRJOITUS

Peetu Maijala ja Sami Villa


TUOTANTO 

Tuoni Studiot Oy

 

Joulumurha on Tuoni Studioiden alkuperäistarina. Kaikki oikeudet ja varkaat pidätetään.

Murder Mystery monogram
TIETOA MEISTÄ        FAQ      YHTEISTYÖ       TÖIHIN MEILLE        TUONEN VÄKI       
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page