top of page
Kohtalokas pudotus

KOHTALOKAS PUDOTUS

Pystytkö pakenemaan lain pitkää kouraa?

2-3 h |

8-15 |

Suomi

Murhamysteerissä käytetään korttimekaniikkaa

Roolihahmot

Jokainen vieras saa oman roolihahmonsa

Sisältää väkivaltaa

Pelissä on mahdollista eliminoida muita vieraita

Kortillinen Murhamysteeri, jossa vierailla roolihahmot, mahdollista väkivaltaa

Tervetuloa Nathaniel Crain State Prisoniin, eli Narniaan, jossa pienikin ärsyke saattaa riittää syyksi hengenlähtöön.  Vankilassa on viime aikoina ollut yllättävän rauhallista, eikä jengi- tai reviirikiistoista ole tietoakaan. Hermostuneen ilmapiirin voi kuitenkin aistia jokaisen vangin olemuksesta. Yhtäkkiä palohälytys rikkoo hiljaisuuden ja pitkään muhinut suunnitelma pannaan täytäntöön. Voiko suunnitelma toimia ilman sen tekijää, joka makaa nyt kuolleena?

Murhamysteeri tarjoillaan pääasiassa äijäporukoille; firmoissa, polttareissa tai syntymäpäivillä. Peli on kovaa ja huumori roisia tässä Texasin tarkimmin vartioidussa vankilassa. Ketkä onnistuvat pakenemaan ja kuka kylmensi pakosuunnitelman aivot?

 • Jokainen vieras saa oman roolihahmon etukäteen toimitettuna sähköisesti (tarinassa lähtökohtaisesti vain miespuoleisia roolihahmoja)

 • Tuoni Studioiden isäntä ohjeistaa vieraat toimintaan sekä ohjelmassa käytettäviin sääntöihin

 • Vieraille jaetaan nimikyltit, tulostetut hahmolaput sekä ohjelmassa käytettävät kortit ja esineet illan aluksi

 • Ohjelmassa on mahdollista tapella tai eliminoida muita roolihahmoja

 • Ohjelman kesto on noin 2-3 h riippuen vierasmäärästä sekä mahdollisesta ruokailusta

 • Ohjelma on tällä hetkellä saatavissa vain suomeksi

 

ROOLIHAHMOT

Kullakin vieraalla on oma roolihahmonsa, jotka ovat luonnollisesti Narnian vankeja. He tulevat eri taustoista ja heitä erottaa jengien välinen kuilu, mutta pakosuunnitelma vaatii yhteistyötä. Draamapiiriä myöten vangit ovat kovan elämän kovettamia ja kaikki yhtä viattomia.

 

PUKEUTUMINEN

Vankilassa kannattaa pukeutua mukaviin ja löysiin vaatteisiin, joiden alle saa piilotettua kättä pidempää tai kirjan haarniskaksi. Myös hyvät tennarit pakenemista varten tulevat varmasti tarpeeseen.

Teeman mukainen pukeutuminen elävöittää Murhamysteeriä ja on ehdottoman suositeltavaa. Roolihahmoista saa tarkempia pukeutumisvinkkejä ja hahmoille ominaisia piirteitä tulevaan ohjelmaan. Pukeutuminen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys osallistumiseen, vaan riittää, että tuntee olonsa kotoisaksi valitsemassaan asussa. Vaatekaapista löytyvä puvustus on varmasti riittävä, ellei halua tehdä hankintoja pukuvuokraamoista, kirpputoreilta tai naamiaisasustekaupoista.

OHJELMAAN LIITTYVÄT REKVISIITAT

Murhamysteerissä hyödynnetään erilaisia kortteja (kyvyt, salaisuudet, juorut, esineet) apuvälineinä ja ratkaisun avaimina. Näiden käyttö selvitetään perinpohjaisesti illan aluksi, ja tarvittaessa isäntä opastaa käytössä koko illan ajan. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että ratkaisu on harvemmin yhden ainoan kortin takana, vaan sitä varten joutuu yhdistämään niin korteista kuin hahmoiltakin saatavaa tietoa. Kaikki ohjelmaan olennaisesti liittyvät esineet annetaan vieraille illan aluksi, eikä mitään hahmoissa mainittuja esineitä tai aseita tarvitse ottaa mukaan.

 

TILA JA TEKNIIKKA

 

Juhlatilassa on hyvä olla tilaa liikkumiseen ja riittävästi istumapaikkoja mahdollista ruokailua varten. Tilaksi sopii saunatila, mökki tai vaikkapa tarpeeksi tilava yksityisasunto. Ei tarvetta esitystekniikalle tai puheäänentoistolle.

LISÄTIETOJA JA VINKKEJÄ OSALLISTUMISEEN

 • Osallistuminen ei vaadi näyttelijänlahjoja tai vuorosanojen opettelua, eikä ketään pakoteta esiintymään mukavuusalueensa ulkopuolella. Heittäytymällä tarinaan ja omaan roolihahmoonsa saa kuitenkin ohjelmasta eniten irti.

 • Suosittelemme ottamaan mukaan lukulasit, mikäli tarvitsee niitä tekstin lukemiseen.

 • Murhamysteereissä tiedonjako ja yhteistyö ovat avaimia onnistumiseen, ja suosittelemme etsimään vieraiden joukosta ne hahmot, joiden kanssa voi liittoutua tai joilta voi saada hyödyllistä tietoa.

 • Jokaisella hahmolla on oma agendansa, joten ihan kaikkiin ei kannata luottaa sokeasti.

 • Paikalla olevalta isännältä voi aina kysyä lisää vinkkejä, että miten pääsee etenemään tarinassa, hahmon tavoitteissa tai murhan ratkaisussa.

INFOT JA TARJOUSPYYNTÖ YKSITYISTILAISUUTEEN

KÄSIKIRJOITUS

Peetu Maijala ja Olli Nupponen


TUOTANTO 

Tuoni Studiot Oy

 

Kohtalokas pudotus on Tuoni Studioiden alkuperäistarina. Kaikki oikeudet ja varkaat pidätetään.

Murder Mystery monogram
TIETOA MEISTÄ        FAQ      YHTEISTYÖ       TÖIHIN MEILLE        TUONEN VÄKI       
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page