top of page
Poirot tausta
Hercule Poirot lahja idästä

LAHJA IDÄSTÄ

Ratkaise Hercule Poirot'n kanssa kuolleen taiteilijan mysteeriä

2-3 h |

20-80 |

Suomi / englanti

Tutkittava rikospaikka, fyysiset todisteet

Roolihahmot

Jokainen vieras saa oman roolihahmonsa

Ei sisällä väkivaltaa

Ei tappelua tai muiden hahmojen eliminointia

Rikospaikkatutkinta, jossa vierailla roolihahmot, ei sisällä väkivaltaa

Eletään vuotta 1929 ja Euroopan poliittinen tilanne on veitsenterällä. Suomen ja Neuvostoliiton kireiden välien takia itänaapurin hallitus pyrkii rakentamaan siltaa länteen luovuttamalla Suomelle Murmanskin kuparista valmistetun valtaisan monumentin. Patsaan suunnitellut neuvostotaiteilija Maksim Tvorcheskiy kuitenkin löydetään murhattuna suomalaisesta hotellista ennen paljastustilaisuutta, ja jopa maiden diplomaattiset välit ovat uhattuna, mikäli murhaajaa ei löydetä.

Löytyykö murhaaja hotellin vieraiden joukosta ja liittyykö tapaukseen kansainvälinen salaliitto? Vai onko taustalla jokin arkisempi motiivi? Lähde ratkaisemaan jopa mestarietsivän harmaita aivosoluja vaivaava tapaus - ennen kuin on liian myöhäistä.

Tuoni Studioiden luomassa, klassisessa Hercule Poirot -tarinassa sukelletaan eleganttiin mysteeriin selvittämään kuolleen taiteilijan tapausta.

 • Jokainen vieras saa oman roolihahmon etukäteen toimitettuna sähköisesti (tarinassa on 5 epäiltyä: yksi naispuoleinen, kaksi miespuoleista ja kaksi sukupuolineutraalia hahmoa)

 • Tuoni Studioiden isäntä ohjeistaa vieraat toimintaan sekä rikostutkintaan

 • Vieraille jaetaan nimikyltit sekä tulostetut hahmolaput illan aluksi

 • Ohjelma ei sisällä korttimekaniikkaa, tappeluita tai muiden hahmojen eliminointia

 • Sisältää lavastetun rikospaikan sekä fyysisiä, tutkittavia todisteita

 • Ohjelman kesto on noin 2-3 h riippuen vierasmäärästä sekä mahdollisesta ruokailusta

 • Ohjelma on mahdollista toteuttaa suomeksi tai englanniksi

 

ROOLIHAHMOT JA RYHMÄT

Viisi pääepäiltyä löytyvät kaikenkirjavasta vierasjoukosta, johon kuuluu paitsi neuvostodelegaatio, myös diplomaatteja ja taiteilijoita aina Schjerfbeckistä Sibeliukseen. Pintaa rapsuttamalla kerman alta paljastuu kuitenkin viinaanmeneviä poliitikkoja, viinatrokareita, raittiusseura, huijareita sekä salaseuroja. Vieraat toimivat ryhmissä ratkoen mysteeriä muiden vieraiden kanssa, sekä ennen kaikkea Tuonen puolelta tulevan mestarietsivän seurassa. Paras ryhmä palkitaan juhlallisin menoin kunniadiplomilla.

 

PUKEUTUMINEN

Teemana on elegantit illallisjuhlat 1920- ja 30-lukujen taitteessa. Teeman mukainen pukeutuminen elävöittää Murhamysteeriä ja on ehdottoman suositeltavaa. Roolihahmoista saa tarkempia pukeutumisvinkkejä ja hahmoille ominaisia piirteitä tulevaan ohjelmaan. Pukeutuminen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys osallistumiseen, vaan riittää, että tuntee olonsa kotoisaksi valitsemassaan asussa. Vaatekaapista löytyvä puvustus on varmasti riittävä, ellei halua tehdä hankintoja pukuvuokraamoista, kirpputoreilta tai naamiaisasustekaupoista.

 

TILA JA TEKNIIKKA

Juhlatilassa on hyvä olla tilaa liikkumiseen ja riittävästi istumapaikkoja mahdollista ruokailua varten. Tilaan tai sen läheisyyteen lavastetaan murhapaikka (tarvitaan pöytä ja kaksi tuolia) sekä muutama todistepiste, joita varten tarvitaan 3 apupöytää. Ei erikseen tarvetta lavalle tai esitystekniikalle. Yli 50 hengen tilaisuuksissa suositeltavaa käyttää mikrofonia.

LISÄTIETOJA JA VINKKEJÄ OSALLISTUMISEEN

 • Osallistuminen ei vaadi näyttelijänlahjoja tai vuorosanojen opettelua, eikä ketään pakoteta esiintymään mukavuusalueensa ulkopuolella. Heittäytymällä tarinaan ja omaan roolihahmoonsa saa kuitenkin ohjelmasta eniten irti.

 • Suosittelemme ottamaan mukaan lukulasit, mikäli tarvitsee niitä tekstin lukemiseen.

 • Murhamysteereissä tiedonjako ja yhteistyö ovat avaimia onnistumiseen, ja suosittelemme toimimaan ryhmässä.

 • Osa epäillyistä ja etenkin murhaaja todennäköisesti valehtelevat, joten ihan kaikkeen kuulemaansa ei kannata luottaa.

 • Paikalla olevalta isännältä voi aina kysyä lisää vinkkejä, että miten pääsee etenemään murhatutkinnassa.

INFOT JA TARJOUSPYYNTÖ YKSITYISTILAISUUTEEN

KÄSIKIRJOITUS

Peetu Maijala, Olli Nupponen ja Sami Villa


TUOTANTO 

Tuoni Studiot Oy

 

Hercule Poirot ja lahja idästä on Tuoni Studioiden alkuperäistarina. Hercule Poirot perustuu Agatha Christien luomaan hahmoon. Kaikki oikeudet ja varkaat pidätetään.

Murhamysteeri monogrammi
TIETOA MEISTÄ        FAQ      YHTEISTYÖ       TÖIHIN MEILLE        TUONEN VÄKI       
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page