top of page
Miami Fever tausta
Miami Fever

MIAMI FEVER

Kuka nousee täyttämään Miamin alamaailman valtatyhjiön?

2,5-3 h |

25-70 |

Suomi / englanti

Murhamysteerissä käytetään korttimekaniikkaa

Roolihahmot

Jokainen vieras saa oman roolihahmonsa

Sisältää väkivaltaa

Pelissä on mahdollista eliminoida muita vieraita

Kortillinen Murhamysteeri, jossa vierailla roolihahmot, mahdollista väkivaltaa

Miamin neonvalojen loiste, urheiluautojen palava kumi ja olkatoppaukset luovat näyttämön paikallisten jengien välienselvittelyä varten. Rahasalkut vaihtavat omistajia ja stilettien välke heijastuu peililaseista tässä 80-luvulle sijoittuvassa murhamysteerissä, jossa uskomattomat tapahtumankäänteet seuraavat toisiaan. Ainoastaan yksi ryhmä poistuu paikalta Miamin valtiaana, siinä missä suurin osa jalat edellä.

80-luvun kulttiviihteestä (eritoten Miami Vicesta) inspiraationsa saanut Murhamysteeritarina tempaisee vieraat takaisin kultaiseen aikaan, jonka moni haluaisi unohtaa omalta kohdaltaan. Tiukat trikoobodyt tirisevät ja rotanhännät viuhuvat tuulessa kun osallistujat alkavat selvittelemään tulenarkoja asioita, salaisia tietoja sekä kiristyneitä välejään. Vaatetuskin varmaan löytyy lähes jokaiselta omasta vaatekaapista.

 • Jokainen vieras saa oman roolihahmon etukäteen toimitettuna sähköisesti

 • Tuoni Studioiden isäntä ohjeistaa vieraat toimintaan sekä ohjelmassa käytettäviin sääntöihin

 • Vieraille jaetaan nimikyltit, tulostetut hahmolaput sekä ohjelmassa käytettävät kortit ja esineet illan aluksi

 • Ohjelmassa on mahdollista tapella tai eliminoida muita roolihahmoja

 • Ohjelman kesto on noin 2,5-3 h riippuen vierasmäärästä sekä mahdollisesta ruokailusta

 • Ohjelma on mahdollista toteuttaa suomeksi tai englanniksi

 

ROOLIHAHMOT

 

Kasarimysteerin roolihahmot ovat aikakautensa pop-tuotteita, kuten Miamin rikollisen alamaailman pelureita, likaisia kyttiä, likaisempia poliitikkoja, supertähtiä ja tietenkin katujengejä. Hyviksiäkään ei ole unohdettu, joten mukana on myös muuan ikoninen Ihmemies... Vieraat toimivat ryhmissä ratkaisten mysteeriä sekä suorittaen omia tavoitteitaan, mikä luo liittoumia ja jännitteitä niin ryhmien sisällä kuin niiden ulkopuolellakin.

 

PUKEUTUMINEN

Peililasit edessä, tukka takana. Näiden muoti-ikonikuvien lisäksi 1980-luvun teemajuhlissa näkyvät käärityt puvunhihat, olkatoppaukset, permanentit, vyölaukut sekä räikeät neonvärit. Katujengeillä on luonnollisesti päällään nahkaa, niittejä ja kettinkejä, jengien tunnusvärien mukaisia bandanoita unohtamatta.

Teeman mukainen pukeutuminen elävöittää Murhamysteeriä ja on ehdottoman suositeltavaa. Roolihahmoista saa tarkempia pukeutumisvinkkejä ja hahmoille ominaisia piirteitä tulevaan ohjelmaan. Pukeutuminen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys osallistumiseen, vaan riittää, että tuntee olonsa kotoisaksi valitsemassaan asussa. Vaatekaapista löytyvä puvustus on varmasti riittävä, ellei halua tehdä hankintoja pukuvuokraamoista, kirpputoreilta tai naamiaisasustekaupoista.

OHJELMAAN LIITTYVÄT REKVISIITAT

Murhamysteerissä hyödynnetään erilaisia kortteja (kyvyt, salaisuudet, juorut, esineet) apuvälineinä ja ratkaisun avaimina. Näiden käyttö selvitetään perinpohjaisesti illan aluksi, ja tarvittaessa isäntä opastaa käytössä koko illan ajan. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että ratkaisu on harvemmin yhden ainoan kortin takana, vaan sitä varten joutuu yhdistämään niin korteista kuin hahmoiltakin saatavaa tietoa. Kaikki ohjelmaan olennaisesti liittyvät esineet annetaan vieraille illan aluksi, eikä mitään hahmoissa mainittuja esineitä tai aseita tarvitse ottaa mukaan.

 

TILA JA TEKNIIKKA

Juhlatilassa on hyvä olla tilaa liikkumiseen ja riittävästi istumapaikkoja mahdollista ruokailua varten. Tila voi olla ravintolasali tai vaikka yökerho, ei tarvetta lavalle tai esitystekniikalle. Yli 50 hengen tilaisuuksissa suositeltavaa käyttää mikrofonia.

LISÄTIETOJA JA VINKKEJÄ OSALLISTUMISEEN

 • Osallistuminen ei vaadi näyttelijänlahjoja tai vuorosanojen opettelua, eikä ketään pakoteta esiintymään mukavuusalueensa ulkopuolella. Heittäytymällä tarinaan ja omaan roolihahmoonsa saa kuitenkin ohjelmasta eniten irti.

 • Suosittelemme ottamaan mukaan lukulasit, mikäli tarvitsee niitä tekstin lukemiseen.

 • Murhamysteereissä tiedonjako ja yhteistyö ovat avaimia onnistumiseen, ja suosittelemme etsimään vieraiden joukosta ne hahmot, joiden kanssa voi liittoutua tai joilta voi saada hyödyllistä tietoa.

 • Jokaisella hahmolla on oma agendansa, joten ihan kaikkiin ei kannata luottaa sokeasti.

 • Paikalla olevalta isännältä voi aina kysyä lisää vinkkejä, että miten pääsee etenemään tarinassa, hahmon tavoitteissa tai murhan ratkaisussa.

INFOT JA TARJOUSPYYNTÖ YKSITYISTILAISUUTEEN

KÄSIKIRJOITUS

Peetu Maijala, Olli Nupponen ja Sami Villa


TUOTANTO 

Tuoni Studiot Oy

 

Miami Fever on Tuoni Studioiden alkuperäistarina. Kaikki oikeudet ja varkaat pidätetään.

Murhamysteeri monogrammi
TIETOA MEISTÄ        FAQ      YHTEISTYÖ       TÖIHIN MEILLE        TUONEN VÄKI       
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page