top of page
Murha Chicagossa

MURHA CHICAGOSSA

Chicagon suosituin salakapakka toimii murhatutkimusten näyttämönä

2,5-3 h |

13-45 |

Suomi / englanti

Murhamysteerissä käytetään korttimekaniikkaa

Roolihahmot

Jokainen vieras saa oman roolihahmonsa

Sisältää väkivaltaa

Pelissä on mahdollista eliminoida muita vieraita

Kortillinen Murhamysteeri, jossa vierailla roolihahmot, mahdollista väkivaltaa

Kieltolain aikakaudella Chicagossa salakapakka Juice Joint elää aallon harjalla. Salakapakan uusi omistaja aikoo järjestää juhlat edesmenneen veljensä, salakapakan alkuperäisen omistajan, Louie Marien muistoksi. Ei jää epäselväksi, että Louie sekä eräs tunnetun mafioson vaimo murhattiin edellisenä yönä epäselvissä olosuhteissa. Murhaajan lisäksi illan kutsuvieraslistalta löytyy varmasti yksi jos toinenkin, joka on jonkun toisen tappolistalla.

Illallinen Juice Jointissa tarjoaa unohtumattoman elämyksen 1920-luvun hengessä. Kun illan ruokalista sisältää murhan, kuvernöörinvaalit, maailman ensimmäisen äänielokuvan roolituksen, ratsian ja joukon toinen toistaan värikkäämpiä vieraita, voit olla varma että ilta ei jätä mahdollisia uhrejakaan kylmäksi.

 • Jokainen vieras saa oman roolihahmon etukäteen toimitettuna sähköisesti

 • Tuoni Studioiden isäntä ohjeistaa vieraat toimintaan sekä ohjelmassa käytettäviin sääntöihin

 • Vieraille jaetaan nimikyltit, tulostetut hahmolaput sekä ohjelmassa käytettävät kortit ja esineet illan aluksi

 • Ohjelmassa on mahdollista tapella tai eliminoida muita roolihahmoja

 • Ohjelman kesto on noin 2,5-3 h riippuen vierasmäärästä sekä mahdollisesta ruokailusta

 • Ohjelma on mahdollista toteuttaa suomeksi tai englanniksi

 

ROOLIHAHMOT JA RYHMÄT

 

Salakapakkaan kerääntyy koko Chicagon kerma: skandaalinkäryiset poliitikot, pahamaineiset mafiapomot heiloineen, rahoituksen perässä juokseva elokuvaväki, filmitähteyttä kärkkyvät näyttelijättäret, kovaotteiset gangsterit, yhtä kovaotteiset kytät sekä tietenkin salakapakan henkilökunta muutamilla kanta-asiakkailla sekä femme fatalella höystettynä.

 

PUKEUTUMINEN

Juice Jointiin voi pukeutua tyylikkäästi 1920-luvun muodin mukaan. Viulukotelo ei ole pakollinen asuste. Teeman mukainen pukeutuminen elävöittää Murhamysteeriä ja on ehdottoman suositeltavaa. Roolihahmoista saa tarkempia pukeutumisvinkkejä ja hahmoille ominaisia piirteitä tulevaan ohjelmaan. Pukeutuminen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys osallistumiseen, vaan riittää, että tuntee olonsa kotoisaksi valitsemassaan asussa. Vaatekaapista löytyvä puvustus on varmasti riittävä, ellei halua tehdä hankintoja pukuvuokraamoista, kirpputoreilta tai naamiaisasustekaupoista.

OHJELMAAN LIITTYVÄT REKVISIITAT

Murhamysteerissä hyödynnetään erilaisia kortteja (kyvyt, salaisuudet, juorut, esineet) apuvälineinä ja ratkaisun avaimina. Näiden käyttö selvitetään perinpohjaisesti illan aluksi, ja tarvittaessa isäntä opastaa käytössä koko illan ajan. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että ratkaisu on harvemmin yhden ainoan kortin takana, vaan sitä varten joutuu yhdistämään niin korteista kuin hahmoiltakin saatavaa tietoa. Kaikki ohjelmaan olennaisesti liittyvät esineet annetaan vieraille illan aluksi, eikä mitään hahmoissa mainittuja esineitä tai aseita tarvitse ottaa mukaan.

 

TILA JA TEKNIIKKA

Juhlatilassa on hyvä olla tilaa liikkumiseen ja riittävästi istumapaikkoja mahdollista ruokailua varten. Tila voi olla ravintolan kabinetti, holvattu kellari, salakapakkatunnelmaan sopiva yökerho tai aito salakapakka. Ei tarvetta esitystekniikalle tai puheäänentoistolle.

LISÄTIETOJA JA VINKKEJÄ OSALLISTUMISEEN

 • Osallistuminen ei vaadi näyttelijänlahjoja tai vuorosanojen opettelua, eikä ketään pakoteta esiintymään mukavuusalueensa ulkopuolella. Heittäytymällä tarinaan ja omaan roolihahmoonsa saa kuitenkin ohjelmasta eniten irti.

 • Suosittelemme ottamaan mukaan lukulasit, mikäli tarvitsee niitä tekstin lukemiseen.

 • Murhamysteereissä tiedonjako ja yhteistyö ovat avaimia onnistumiseen, ja suosittelemme etsimään vieraiden joukosta ne hahmot, joiden kanssa voi liittoutua tai joilta voi saada hyödyllistä tietoa.

 • Jokaisella hahmolla on oma agendansa, joten ihan kaikkiin ei kannata luottaa sokeasti.

 • Paikalla olevalta isännältä voi aina kysyä lisää vinkkejä, että miten pääsee etenemään tarinassa, hahmon tavoitteissa tai murhan ratkaisussa.

INFOT JA TARJOUSPYYNTÖ YKSITYISTILAISUUTEEN

KÄSIKIRJOITUS

Miika Saari, Olli Nupponen, Peetu Maijala, Sami Villa ja Santtu Pelkonen


TUOTANTO 

Tuoni Studiot Oy

 

Murha Chicagossa pohjautuu löyhästi ´Murder at the Juice Joint´-nimiseen tarinaan, mutta juoni ja hahmot ovat Tuoni Studioiden käsialaa. Kaikki oikeudet ja varkaat pidätetään.

Murhamysteeri monogrammi
TIETOA MEISTÄ        FAQ      YHTEISTYÖ       TÖIHIN MEILLE        TUONEN VÄKI       
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page