top of page
Resepti murhalle

RESEPTI MURHALLE

Tuonelan oman telenovelan käänteentekevä päätösjakso

2,5-3 h |

9-20 |

Vain suomeksi

Murhamysteerissä käytetään korttimekaniikkaa

Roolihahmot

Jokainen vieras saa oman roolihahmonsa

Sisältää väkivaltaa

Pelissä on mahdollista eliminoida muita vieraita

Kortillinen Murhamysteeri, jossa vierailla roolihahmot, mahdollista väkivaltaa

Tunteiden parantola on maailman arvostetuin yksityissairaala. Omistajatar, leskirouva Isabella Giallo on kerännyt sairaalansa henkilökuntaan parhaimmat terveyden ammattilaiset, jotka hoitavat yksityisyyttä arvostavien potilaidensa kehoa, mieltä ja jopa lemmikkejä. Tänään koko Tunteiden parantolan väki aina lääkäreistä potilaisiin ja muutamaan vieraaseen, on kutsuttu koolle sairaalan aulabaariin kuulemaan Tunteiden parantolan tulevaisuutta koskeva dramaattinen ilmoitus.

Tämä tarina lennättää vieraat kauniiden ja rikkaiden ensimmäisen maailman ongelmia vilisevään maailmaan. Salaiset romanssit, turhamaiset toimenpiteet sekä täysin ylivedetyt roolihahmot jättävät jopa espanjalaiset saippuasarjakollegansa kylmiksi kampeloiksi. HUOM! Tarina on vain nimellinen jatko-osa aiemmalle tarinalle, osallistuminen ei vaadi mitään tietoa menneistä tapahtumista.

 • Jokainen vieras saa oman roolihahmon etukäteen toimitettuna sähköisesti

 • Tuoni Studioiden isäntä ohjeistaa vieraat toimintaan sekä ohjelmassa käytettäviin sääntöihin

 • Vieraille jaetaan nimikyltit, tulostetut hahmolaput sekä ohjelmassa käytettävät kortit ja esineet illan aluksi

 • Ohjelmassa on mahdollista tapella tai eliminoida muita roolihahmoja

 • Ohjelman kesto on noin 2,5-3 h riippuen vierasmäärästä sekä mahdollisesta ruokailusta

 • Ohjelma on tällä hetkellä saatavissa vain suomeksi

 

ROOLIHAHMOT

Osallistujat muodostavat joukon Tunteiden parantolan henkilökuntaa ja potilaita, sekä muutaman muun vieraan. Paikalle saapuvat mm.  lemmenkipeä lentokapteeni-aivokirurgi, harvinaisen syndrooman vaivaama saarivaltion diktaattori, lujatahtoinen muotiguru, intohimoinen eläinlääkäri, terapian tarpeessa oleva supermalli ja tietenkin rahanhajun houkuttelema avioerojuristi tarjoamassa palveluitaan.

 

PUKEUTUMINEN

Henkilökunta sonnustautuu useimmiten luksussairaalan pukukoodin mukaisesti viimeisimmän muodin mukaisiin univormuihin, kun taas potilaiden sekä muiden vieraiden pukeutumisessa näkyy ja tuntuu raha sekä persoonallisuus. Tässä tarinassa mikään vaate, koru tai rekvisiitta ei ole liian yliampuva tai liioiteltu.

Teeman mukainen pukeutuminen elävöittää Murhamysteeriä ja on ehdottoman suositeltavaa. Roolihahmoista saa tarkempia pukeutumisvinkkejä ja hahmoille ominaisia piirteitä tulevaan ohjelmaan. Pukeutuminen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys osallistumiseen, vaan riittää, että tuntee olonsa kotoisaksi valitsemassaan asussa. Vaatekaapista löytyvä puvustus on varmasti riittävä, ellei halua tehdä hankintoja pukuvuokraamoista, kirpputoreilta tai naamiaisasustekaupoista.

OHJELMAAN LIITTYVÄT REKVISIITAT

Murhamysteerissä hyödynnetään erilaisia kortteja (kyvyt, salaisuudet, juorut, esineet) apuvälineinä ja ratkaisun avaimina. Näiden käyttö selvitetään perinpohjaisesti illan aluksi, ja tarvittaessa isäntä opastaa käytössä koko illan ajan. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että ratkaisu on harvemmin yhden ainoan kortin takana, vaan sitä varten joutuu yhdistämään niin korteista kuin hahmoiltakin saatavaa tietoa. Kaikki ohjelmaan olennaisesti liittyvät esineet annetaan vieraille illan aluksi, eikä mitään hahmoissa mainittuja esineitä tai aseita tarvitse ottaa mukaan.

 

TILA JA TEKNIIKKA

 

Juhlatilassa on hyvä olla tilaa liikkumiseen ja riittävästi istumapaikkoja mahdollista ruokailua varten. Tila voi olla ravintolan kabinetti tai vaikka saunatila. Ei tarvetta esitystekniikalle tai puheäänentoistolle.

LISÄTIETOJA JA VINKKEJÄ OSALLISTUMISEEN

 • Osallistuminen ei vaadi näyttelijänlahjoja tai vuorosanojen opettelua, eikä ketään pakoteta esiintymään mukavuusalueensa ulkopuolella. Heittäytymällä tarinaan ja omaan roolihahmoonsa saa kuitenkin ohjelmasta eniten irti.

 • Suosittelemme ottamaan mukaan lukulasit, mikäli tarvitsee niitä tekstin lukemiseen.

 • Murhamysteereissä tiedonjako ja yhteistyö ovat avaimia onnistumiseen, ja suosittelemme etsimään vieraiden joukosta ne hahmot, joiden kanssa voi liittoutua tai joilta voi saada hyödyllistä tietoa.

 • Jokaisella hahmolla on oma agendansa, joten ihan kaikkiin ei kannata luottaa sokeasti.

 • Paikalla olevalta isännältä voi aina kysyä lisää vinkkejä, että miten pääsee etenemään tarinassa, hahmon tavoitteissa tai murhan ratkaisussa.

INFOT JA TARJOUSPYYNTÖ YKSITYISTILAISUUTEEN

KÄSIKIRJOITUS

Olli Nupponen ja Sami Villa


TUOTANTO 

Tuoni Studiot Oy

 

Resepti Murhalle - Season Finale on Tuoni Studioiden alkuperäistarina. Kaikki oikeudet ja varkaat pidätetään.

Murder Mystery monogram
TIETOA MEISTÄ        FAQ      YHTEISTYÖ       TÖIHIN MEILLE        TUONEN VÄKI       
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page