top of page
Valkyrian varjo

VALKYRIAN VARJO

Lontoon synkkä poliittinen tulevaisuus saa murhaavan käänteen

2-2,5 h |

10-20 |

Suomi / englanti

Tutkittavat todisteet

Roolihahmot

Jokainen vieras saa oman roolihahmonsa

Ei väkivaltaa

Ei tappelua tai muiden hahmojen eliminointia

Murhatutkinta, jossa vierailla roolihahmot, ei sisällä väkivaltaa

Tulevaisuuden Englannissa maata hallitsee rikkaiden oligarkkien asettama konservatiivihallitus. Rikkaat rikastuvat ja köyhät pysyvät köyhinä. Työväenpuolue ei kuitenkaan ole kuollut, vaan sen riveistä nousee Alexis Libertine vastustamaan uutta maailmanjärjestystä. Libertine kutsuu ystäviä ja vastustajia oopperaesitykseen sillanrakentamisen merkeissä, mutta syöksyy itse kuolemaansa katsomon parvelta. Uutiset itsemurhasta leviävät, mutta onko se sittenkin vain median manipulointia?

 

Synkkiä tulevaisuudenkuvia vuoden 2064 Lontoosta maalaileva Murhamysteeri, jossa vieraat pääsevät tutkimaan poliitikon merkillistä kuolemaa. Oikean kuolinsyyn ja mahdollisten motiivien jäljille pääsee tutustumalla tarkkaan tapaukseen liittyviin todisteisiin. Vieraat eivät onneksi jää tutkimustensa kanssa yksin, vaan he voivat myös turvautua erääseen lontoolaiseen mestarietsivään ja hänen tohtoriystäväänsä.

 • Jokainen vieras saa oman roolihahmon etukäteen toimitettuna sähköisesti

 • Tuoni Studioiden isäntä ohjeistaa vieraat toimintaan sekä rikostutkintaan

 • Vieraille jaetaan nimikyltit sekä tulostetut hahmolaput illan aluksi

 • Ohjelma ei sisällä korttimekaniikkaa, tappeluita tai muiden hahmojen eliminointia

 • Sisältää tutkittavia todisteita

 • Ohjelman kesto on noin 2-2,5 h riippuen vierasmäärästä sekä mahdollisesta ruokailusta

 • Ohjelma on mahdollista toteuttaa suomeksi tai englanniksi

 

ROOLIHAHMOT

Jokaisella vieraalla on esitettävänään oma roolihahmo, joista suurin osa oli paikalla Libertinen kuoliniltana. Murhatutkimukset voivat jäädä toissijaisiksi, kun omaa etuaan ovat ajamassa ainakin pohjattoman rikas oligarkki, omahyväinen aatelinen ja tavallisten kansalaisten sieluista kovasti huolissaan oleva uskonnollinen johtohahmo. Sekaan mahtuu myös vieraiden joukossa ollutta media-, korporaatio- ja seurapiiriväkeä, sekä tietenkin tapausta tutkiva Scotland Yardin etsivä.

 

PUKEUTUMINEN

Vaikka tapahtuma-ajankohta onkin tulevaisuudessa, on Lontoon muoti palannut viktoriaaniseen aikaan. Teeman mukainen pukeutuminen elävöittää Murhamysteeriä ja on ehdottoman suositeltavaa. Roolihahmoista saa tarkempia pukeutumisvinkkejä ja hahmoille ominaisia piirteitä tulevaan ohjelmaan. Pukeutuminen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys osallistumiseen, vaan riittää, että tuntee olonsa kotoisaksi valitsemassaan asussa. Vaatekaapista löytyvä puvustus on varmasti riittävä, ellei halua tehdä hankintoja pukuvuokraamoista, kirpputoreilta tai naamiaisasustekaupoista.

 

TILA JA TEKNIIKKA

Juhlatilassa on hyvä olla tilaa liikkumiseen ja riittävästi istumapaikkoja mahdollista ruokailua varten. Tilaan tai sen läheisyyteen tarvitaan yksi apupöytä kerättäviä todisteita varten. Ei tarvetta esitystekniikalle tai puheäänentoistolle.

LISÄTIETOJA JA VINKKEJÄ OSALLISTUMISEEN

 • Osallistuminen ei vaadi näyttelijänlahjoja tai vuorosanojen opettelua, eikä ketään pakoteta esiintymään mukavuusalueensa ulkopuolella. Heittäytymällä tarinaan ja omaan roolihahmoonsa saa kuitenkin ohjelmasta eniten irti.

 • Suosittelemme ottamaan mukaan lukulasit, mikäli tarvitsee niitä tekstin lukemiseen.

 • Murhamysteereissä tiedonjako ja yhteistyö ovat avaimia onnistumiseen, ja suosittelemme etsimään vieraiden joukosta ne hahmot, joiden kanssa voi liittoutua tai joilta voi saada hyödyllistä tietoa.

 • Osa epäillyistä ja etenkin murhaaja todennäköisesti valehtelevat, joten ihan kaikkeen kuulemaansa ei kannata luottaa.

 • Paikalla olevalta isännältä voi aina kysyä lisää vinkkejä, että miten pääsee etenemään tarinassa, hahmon tavoitteissa tai murhan ratkaisussa.

INFOT JA TARJOUSPYYNTÖ YKSITYISTILAISUUTEEN

KÄSIKIRJOITUS

Miika Saari, Teemu Reini ja Santtu Pelkonen


TUOTANTO 

Tuoni Studiot Oy

 

Valkyrian varjo on Tuoni Studioiden alkuperäistarina, Sherlock Holmesin hahmo perustuu Arthur Conan Doylen luomaan hahmoon. Kaikki oikeudet ja varkaat pidätetään.

Murhamysteeri monogrammi
TIETOA MEISTÄ        FAQ      YHTEISTYÖ       TÖIHIN MEILLE        TUONEN VÄKI       
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page